Georgetown District High

 / Atrium/Commons


Avinash Garde, Anil Gokarn / Snyder Architects

Georgetown District High

“It is a dynamic, social hub where students can connect and feel first-hand the renewed commitment to their school in the form of this student centred design.”

Avinash Garde, Principal

The initial brief just envisaged more program space. But to confront declining enrolment, we wanted to address student engagement and create something in the school to attract students back – we proposed a student entrance which is separate from the existing more formal entrance, and integrated into this a new 2-storey Student Forum. This space is surrounded by the newly restructured program areas; the food school, servery, cafeteria, science labs, music, theatre arts and com-tech facility and stage. It feels like a ‘mall’ flooded with natural light and students appear to love hanging out here.

It is a dynamic, social hub where students can connect and feel first-hand the renewed commitment to their school. The space is filled with energizing natural light pouring in from clerestory windows and double height glazed entrances at either end.  We kept the space light, bright and neutral, accented by colourful banners, graphics and the students own artwork.

The impact of the noise generated in this busy, street like space is minimized with suspended acoustic panels. On one side of the space, we kept the exterior brick wall of the existing school which adds warmth, texture and shows how the old can visually coexist with the new.