Superior Heights Collegiate & Vocational

 / Entrance


Paul Stevens / ZAS Architects

Superior Heights Collegiate & Vocational

“The combination of entrance, atrium and cafetorium are an important connecting set of spaces which reinforce the connection between the urban and residential sides of the school.”

Paul Stevens, Senior Principal

A key element to the school’s design is how the urban and residential sides of the building connect. There is a combination of rooms that lead from the main entrance on the residential side all the way to the cafetorium on the urban side.  As you enter the building, there is a fairly grand, wooden entrance canopy surrounded by glass. This combination of materials is only used here and differentiates the entrance as a special place and sets the tone for the building.   

As you pass through that entrance you enter into a long atrium space which really is the connection between the main entrance and the cafetorium on the other end. This becomes an internal street, brings light in to the centre of the school to lighten and brighten the mood and becomes the social hub for students.  The combination of entrance, atrium and cafetorium are an important connecting set of spaces which reinforce the connection between the urban and residential sides of the school.

Explore Superior Heights Collegiate & Vocational