St. Conrad Catholic

 / Circulation


Avinash Garde / Snyder Architects

St. Conrad Catholic

“In many of our designs we want to turn what used to be called the “in between spaces” like hallways, entrances, stairwells into functional, well-designed, important parts of the school.”

Avinash Garde, Principal

In our designs we pay special attention to the “in between spaces” like hallways, entrances, stairwells and treat them as functional, meaningful, value-added parts of the school. It starts with the atrium awash in light, with accents of metal and wood, and floating, suspended panels to help control acoustics. The corridors are short and wide, and at the node, we placed a ‘watering hole”, there are benches for pause with views to the outside. 

This circulation piece extends the classroom out into the corridor.  Each floor has its own accent colour, an easy way for young children to find their way and know where they are. The brighter colours are focused in the younger areas and they become somewhat more understated for the higher grades.    

Explore St. Conrad Catholic